Aardgasvrij wonen

Het gebruik van aardgas draagt bij aan klimaatverandering. Om dat tegen te gaan worden steeds meer huizen in de toekomst verwarmd door duurzame warmte, bijvoorbeeld via een warmtenet of een warmtepomp. Door over te stappen op duurzame alternatieven voor aardgas stoppen we klimaatverandering niet in één klap, maar het draagt wel aan bij aan de oplossing. Ook in de gemeente Katwijk gaan we hiermee aan de slag. Samen werken we aan een toekomstbestendig Katwijk, waarin iedereen fijn kan blijven wonen, werken en recreëren.

Wilt u meer weten over aardgasvrij wonen en wat dit voor u betekent? Kijk dan eens op de website van Hieropgewekt.nl

Doe mee! Samen stap voor stap naar aardgasvrij

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om woningen anders te verwarmen, maar niet elke mogelijkheid is in iedere buurt beschikbaar of de beste optie. Samen met alle buurten in de gemeente Katwijk maken we een Warmtevisie. We brengen al die mogelijkheden in kaart, bepalen welke mogelijkheden de beste optie zijn per buurt en we kijken naar wanneer welke buurt wanneer de overstap kan maken naar aardgasvrij wonen.

Alternatieven voor aardgas

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om woningen anders te verwarmen dan met aardgas. U kunt dit individueel per woning realiseren, maar er zijn ook collectieve alternatieven mogelijk. U kunt er meer over vinden op Wonen zonder aardgas van Milieu Centraal.

Zelf alvast aan de slag

Wilt u uw woning aardgasvrij maken, maar zijn er in uw buurt nog geen duidelijke plannen over de manier waarop de buurt in de toekomst duurzaam verwarmd gaat worden? Kijk dan welke stappen u zelf al kunt zetten om uw woning voor te bereiden op het aardgasvrij maken. U kunt gratis advies vragen over uw woning bij het Duurzaam bouwloket of de energieambassadeurs.

Project Hoornes Aardgasvrij

De Hoornes is de eerste wijk in de gemeente Katwijk waar een groot aantal huizen van het aardgas af zullen gaan. Samen met de inwoners en betrokkenen bekijken we welke alternatieven er voor de woningen in deze wijk beschikbaar zijn. Op HoornesAardgasVrij.nl vindt u meer informatie alternatieve warmte en het proces in de wijk Hoornes.

Veelgestelde vragen over aardgasvrij wonen

Naar het overzicht