Zonnepanelen

Categorieën

  • Elektriciteit en warmte

Met zonnepanelen wekt u duurzaam stroom op voor uw woning. Naast een lagere energierekening voor uzelf, zorgt u ook voor minder CO2 uitstoot en helpt u Katwijk om klimaatneutraal te worden! Het Duurzaam Bouwloket en een installateur van zonnepanelen kunnen u adviseren in wat het beste is in uw situatie.

Geschikt dak?

De meeste daken zijn sterk genoeg om zonnepanelen op te plaatsen. Kijk voor tips over welk dakvlak gunstig op de zon ligt en hoeveel panelen erop passen op MilieuCentraal. Wilt u de panelen niet op een dak plaatsen? Vraag dan advies bij de installateur of bij het Duurzaam Bouwloket.

Is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Via het burgerinitiatief Buurtstroom Katwijk 1 van de Katwijkse Energie Coöperatie kunt u investeren in groene stroom via zonnepanelen die op het dak van de schietvereniging op sportpark de Krom worden geplaatst.

Monument

Woont u in een monumentaal pand? Dan zijn aanvullende spelregels van toepassing. Deze vindt u bij het Duurzaam Bouwloket

Duurzaamheidslening

Voor het kopen en laten plaatsen van zonnepanelen kunt u een duurzaamheidslening bij ons aanvragen.

Vergunning

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is in de meeste gevallen geen vergunning  nodig. Afhankelijk van de situatie kan dit natuurlijk afwijken. Het is daarom aan te raden om vooraf contact op te nemen met het Duurzaam Bouwloket. Of bekijk de informatie op van de Rijksoverheid.[TdZ1] 

Installateurs zonnepanelen

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/bedrijven voer je postcode en huisnummer in en selecteer de maatregel die je wilt laten uitvoeren. U ziet daarna een lijst met bedrijven bij u in de buurt die door het Duurzaam Bouwloket zijn gecheckt op betrouwbaarheid en de nodige certificeringen.

Energiecoöperatie

Later aanvullen als energiecoöperatie is opgericht.

Interesse in zonnepanelen maar u weet niet waar u moet beginnen?

Neem contact op met een energie-ambassadeur van de gemeente Katwijk. Zij kunnen u verder helpen. Of neem contact op met het Duurzaam Bouwloket.