Valkenburgse Meer

Categorie├źn

  • Woonomgeving
  • Sport & Vrije tijd
  • Bereikbaarheid
  • Valkenburg
  • Valkenhorst

Gebiedsvisie in de maak

Het Valkenburgse Meer kan een parel in de omgeving worden. We hebben veel ambities voor het gebied. Toerisme en recreatie versterken, wonen en werken, ecologische verbindingen maken, opwekken van energie, verstedelijking rondom de Oude Rijn en prioriteit voor langzaam verkeer. Het is een prachtig gebied met veel cultuurhistorie en archeologische opgravingen. Zoals het gebied nu is ingericht, is het echter versnipperd. Dat kan beter.  

We zullen de komende jaren nieuwe omgevingsplannen (voorheen: bestemmingsplannen) maken voor het Valkenburgse Meer, de Zijlhoek en De Woerd en de Tjalmastrook in Valkenburg. Basis daarvoor is een toekomstplan voor de inrichting van deze deelgebieden: de gebiedsvisie Valkenburgse Meer.   

Participatie over de gebiedsvisie

Op 2 februari 2022 vond een informatieve participatiebijeenkomst plaats over de concept gebiedsvisie waarbij ruim honderd bewoners, ondernemers en organisaties in Valkenburg e.o. digitaal aanwezig waren. De gemeente  presenteerde de conceptkaarten en referentiebeelden (pdf, 6 MB) voor het gebied waarop men kon reageren. Dit is het verslag van de bijeenkomst (pdf, 3 MB). Hier vindt u ook de antwoorden op veelgestelde vragen (pdf, 239 KB). Mocht u vragen over deze presentatie of de gebiedsvisie hebben, stuurt u dan een e-mail aan valkenhorst@katwijk.nl.