Merovechpark De Horn

De Horn

Categorieën

  • Woningbouw
  • Rijnsburg

Het gebied tussen de Collegiantenstraat, de Oegstgeesterweg en het Oegstgeesterkanaal wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijk woonwijk: De Horn. Er komen maximaal 410 woningen en een park.

Water en groen

De huidige Vliet in Rijnsburg is verlengd en slingert door de wijk na het Oegstgeesterkanaal. Hierdoor kijken veel woningen uit op het water. In de wijk is een park op een vroeger Merovingisch grafveld aangelegd. Het grafveld dateert uit ongeveer 560-725 na Christus. Het is een beschermd grafveld en is zeldzaam binnen Europa. In het park zijn er veel verwijzingen naar deze historische vindplaats, zoals naar de gevonden armkettingen en kralen.

Bouwen in fases

De Horn wordt in fases bebouwd. In meerdere deelgebieden zijn in de afgelopen 5 jaar woningen gerealiseerd en bewoond, zoals Cap Horn, landhuis Merovech, het Vlieteiland, de Vlietmeander, fase Vliet en Het Lint fase 1. De resterende deelgebieden zijn:

Het Lint fase 2

De kavels in deze fase van Het Lint zijn verkocht. De kopers gaan hun woning zelf realiseren.

Het Lint fase 3

Het Lint fase 3 ligt aan de entree van De Horn aan de Karel de Grotelaan en aan de Vliet. Een brug voor fietsers en voetgangers over de Vliet verbindt de woonwijk De Horn met het Moleneind en het centrum van Rijnsburg. In deze fase komen 25 woningen die worden gebouwd voor Van Rijn Bouw B.V. 

Rustig Water

Rustig Water ligt aan de Vlietmeander. Een wandelpad langs de Vlietmeander sluit aan op het pad langs het Oegstgeester kanaal. Aan het Oegstgeesterkanaal komt een appartementengebouw van maximaal vier of vijf bouwlagen met een kap. Verder bestaat het plan uit laagbouw.