Sportzaal Het Waterbos

Binnensportaccommodaties Rijnsburg

Categorieën

  • Woonomgeving
  • Sport & Vrije tijd
  • Rijnsburg

Een blaashal op het terrein van korfbalvereniging Madjoe voor het winterseizoen, het renoveren van sportzaal Het Waterbos en een nieuwe sportzaal aan de Korte Vaart: dat is het plan van het college voor de binnensport in Rijnsburg voor de komende 5 jaar. De gemeenteraad neemt hierover komende maanden een besluit.  

Sporten en bewegen is heel belangrijk. Niet alleen voor je lijf, maar zeker ook om anderen te ontmoeten. Het college wil de binnensportaccommodaties in Rijnsburg aanpakken. Zo zorgen er we ervoor dat er de komende jaren ook in Rijnsburg voldoende en goede binnensportaccommodaties zijn voor het bewegingsonderwijs, de sportverenigingen en andere gebruikers. 

De locaties op de kaart

Klik op de locatie om meer te lezen.

Waarom een plan voor de binnensport in Rijnsburg? 

Het afgelopen jaar heeft de gemeente gekeken naar de binnensportaccommodaties in Rijnsburg en naar wat basisscholen, verenigingen en andere gebruikers nodig hebben. Voor korfbalvereniging Madjoe en voor andere gebruikers is vanaf 2023 geen binnensportaccommodatie meer beschikbaar in de wintermaanden. Daarbij zijn de gymzalen aan de Korte Vaart en de Katwijkerweg aan vervanging toe en moet sportzaal Het Waterbos gerenoveerd worden.

Wanneer worden de plannen uitgevoerd? 

Inwoners van Rijnsburg en omwonenden van het terrein van korfbalvereniging Madjoe en de Korte Vaart wordt gevraagd naar hun mening over de plannen. Vervolgens neemt de gemeenteraad komende maanden een besluit. Als de gemeenteraad akkoord geeft op de plannen, worden deze verder uitgewerkt in 2023 en 2024. Het is de bedoeling dat de blaashal op het terrein van Madjoe er vanaf het winterseizoen 2023-2024 voor in ieder geval 10 jaar zal staan. In 2024 moet sportzaal Het Waterbos worden gerenoveerd. De bouw van de nieuwe sportzaal aan de Korte Vaart is gepland in 2025.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 27 november organiseerde de gemeente een inloopbijeenkomst over het plan voor de binnensport in Rijnsburg. De bijeenkomst werd bezocht door ongeveer 20 belangstellenden. Wethouder Sonny Spek was aanwezig, samen met een medewerker van de gemeente en het onderzoeksbureau Synarchis om vragen te beantwoorden en ideeën te bespreken. Belangstellenden wilden voornamelijk meer weten over de praktische invulling van de nieuwbouw van de sportzaal aan de Korte Vaart en de blaashal op het terrein van Korfbalvereniging Madjoe. Er waren ook belangstellenden aanwezig die geïnteresseerd zijn om gebruik te maken van de nieuwe sportzaal en blaashal.

Meer informatie

Voor meer informatie of bij vragen kunt u contact opnemen met Babs Barnhoorn via b.barnhoorn@katwijk.nl of 06 207 489 57.