Individuele inkomenstoeslag

De individuele inkomenstoeslag werd op 1 januari 2015 ge├»ntroduceerd als vervanger van de langdurigheidstoeslag. Het grootste verschil ten opzichte van de langdurigheidstoeslag is dat er tegenwoordig ook wordt gekeken of u zich voldoende heeft ingespannen om uw inkomen te verbeteren. 

Heeft u meer dan 3 jaar een laag inkomen en geen zicht op inkomensverbetering? Dan komt u misschien in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.

Of u zicht heeft op inkomensverbetering heeft onder andere te maken met uw huidige mogelijkheden tot het verhogen van uw inkomen en welke inspanningen u in de afgelopen 3 jaar heeft verricht om uw inkomen te verhogen (bijv. door te solliciteren). De hoogte van de toeslag is afhankelijk van uw inkomen en gezinssituatie.

  • U kunt het geld naar eigen inzicht gebruiken en het is belastingvrij.
  • U kunt eenmaal per 12 maanden de Individuele inkomenstoeslag aanvragen.
Inloggen met DigiD Individuele inkomenstoeslag aanvragen

Contact

Voor vragen kunt u bellen met het Wijkteam van de gemeente:

  • telefoon: (071) 406 50 00

Meer weten over wat u kunt doen als u te weinig geld heeft om kinderopvang te betalen?

De gemeente Katwijk stelt geldplannen beschikbaar aan haar inwoners in verschillende omstandigheden. De geldplannen helpen om meer uit je geld te halen. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties en stichtingen. Bezoek de website Startpunt Geldzaken om te zien bij welke organisatie je terecht kunt. Of voor meer informatie over de verschillende regelingen binnen de gemeente Katwijk. De geldplannen kunnen anoniem worden gebruikt, zodat uw privacy is gewaarborgd.