Mantelzorg

Bent u mantelzorger? Dan bent u onmisbaar voor uw omgeving én de samenleving. Maar misschien kunt u zelf af en toe ook wel wat hulp of steun gebruiken.

Heeft u een vraag, of wilt u advies over mantelzorgondersteuning? U kunt Mantelzorgondersteuning bellen van dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 14.00 uur: telefoon: (071) 403 33 23

U kunt ook mailen naar: e-mail: mantelzorg@welzijnskwartier.nl.

Spreekuur mantelzorgondersteuning

Tijdstip Locatie Adres
Woensdag 10.00 - 11.30 Brasserie de Burgt Burg. Koomansplein 1, Rijnsburg
Donderdag 9.30 - 12.00 Dienstencentrum Zwanenburg Zwanenburgstraat 62, Katwijk
Vrijdag 10.00 tot 11.30 Huis van de Buurt Molenwijk Tulpstraat 15a, Katwijk

Aanmelden als mantelzorger

Zorgt u meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste en woont u in de gemeente? Meld u gratis aan bij Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning.

Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning biedt haar diensten aan mantelzorgers binnen de gemeente Katwijk. Naast het bieden van deskundig advies en een luisterend oor kan Welzijnskwartier ook bemiddelen naar praktische hulp. En doorverwijzen naar vrijwilligersorganisaties. Ook organiseren wij gezellige ontspanningsactiviteiten en interessante trainingen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat uw leven als mantelzorger net een stukje makkelijker wordt.

Jonge helden

Ook jonge helden tot 24 jaar zijn van harte welkom om zich bij ons in te schrijven. Je kan al een jonge held zijn zonder het zelf door te hebben. Jonge helden hebben vaak taken, waardoor zij veel verantwoordelijkheid hebben en dat kan soms lastig zijn. Wij spreken van een jonge held als hij of zij drie maanden of langer zorgtaken uitvoert. Jongeren moeten dan afspraken en leuke activiteiten afzeggen, hebben geen tijd om huiswerk te maken of komen vaak te laat op school of op het werk. Het gedrag van de jongeren kan veranderen. Een jonge held wordt vaak eerder volwassen dan zijn leeftijdsgenoten. Gaat bovenstaande voor jou op en heb je zorgtaken binnen de familie? Dan ben jij dus ook een jonge held en willen we je graag leren kennen! Je kan bij ons:

  • je verhaal kwijt
  • ondersteuning krijgen
  • andere jonge helden ontmoeten tijdens activiteiten
  • even bijkomen van de drukte

Contact

Blijk van Waardering

Staat u bij het Welzijnskwartier ingeschreven als mantelzorger?  En is degene voor wie u zorgt een inwoner van de gemeente Katwijk? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Blijk van Waardering (voorheen Mantelzorgcompliment). Meer hierover kunt u lezen op de pagina Blijk van Waardering.