Mantelzorg

Bent u mantelzorger? Dan bent u onmisbaar voor uw omgeving én de samenleving. Maar misschien kunt u zelf af en toe ook wel wat hulp of steun gebruiken.

Heeft u een vraag of wilt u advies over mantelzorgondersteuning? U kunt bellen tijdens kantooruren en een bericht achterlaten bij de frontoffice van Welzijnskwartier via (071) 403 33 23. Zij nemen dan contact met u op. 

U kunt ook mailen naar mantelzorg@welzijnskwartier.nl.

Aanmelden als mantelzorger

Zorgt u meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een naaste en woont u in de gemeente? Meld u gratis aan bij Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning.

Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning biedt haar diensten aan mantelzorgers binnen de gemeente Katwijk. Naast het bieden van deskundig advies en een luisterend oor kan Welzijnskwartier ook bemiddelen naar praktische hulp. En doorverwijzen naar vrijwilligersorganisaties. Ook organiseren wij gezellige ontspanningsactiviteiten en interessante trainingen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat uw leven als mantelzorger net een stukje makkelijker wordt.

Inloopochtend

Welzijnskwartier organiseert regelmatig inloopmomenten waar mantelzorgers terechtkunnen voor vragen of zich kunnen inschrijven. Via een digitale nieuwsbrief, persbericht en social media houden zij u op de hoogte van de data.

Jonge helden

Ook jonge helden tot 24 jaar zijn van harte welkom om zich bij ons in te schrijven. Je kan al een jonge held zijn zonder het zelf door te hebben. Jonge helden hebben vaak taken, waardoor zij veel verantwoordelijkheid hebben en dat kan soms lastig zijn. Wij spreken van een jonge held als hij of zij drie maanden of langer zorgtaken uitvoert. Jongeren moeten dan afspraken en leuke activiteiten afzeggen, hebben geen tijd om huiswerk te maken of komen vaak te laat op school of op het werk. Het gedrag van de jongeren kan veranderen. Een jonge held wordt vaak eerder volwassen dan zijn leeftijdsgenoten. Gaat bovenstaande voor jou op en heb je zorgtaken binnen de familie? Dan ben jij dus ook een jonge held en willen we je graag leren kennen! Je kan bij ons:

  • je verhaal kwijt
  • ondersteuning krijgen
  • andere jonge helden ontmoeten tijdens activiteiten
  • even bijkomen van de drukte

Contact