Dreigende dak- of thuisloosheid

Bent u op zoek naar een woning in (de buurt van) Katwijk omdat u zich in een schrijnende situatie bevindt en dreigt ongewild dakloos te worden? Dan is er een aantal dingen die kunt doen.

Urgentieaanvraag

U kunt een urgentieaanvraag indienen bij de woningcorporatie. Een onafhankelijke Urgentiecommissie behandeld de aanvraag en kent deze toe aan een woningzoekende of niet. Samenwerkingsverband Holland Rijnland is verantwoordelijk voor het behandelen van urgentieaanvragen van woningzoekenden, niet de gemeenten of de woningcorporaties.

In gesprek met de woningcorporatie

U kunt het beste in gesprek gaan met de woningcorporatie Dunavie over de huisvestingsmogelijkheden die zij te bieden hebben. Dunavie is van maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur beschikbaar voor vragen. U kunt dan gewoon langsgaan.

Reageren op sociale huurwoningen

Het is belangrijk dat u blijft reageren op sociale huurwoningen die worden aangeboden door Huren in Holland Rijnland. U kunt op alle sociale huurwoningen reageren van gemeenten aangesloten bij de regio Holland Rijnland.

Mocht u op deze manier niet snel genoeg aan een woning kunnen komen dan kunt u bij woningbeheerders informeren naar het tijdelijk huren van een woning. Ook kunt u bij De Binnenvest informeren naar de mogelijkheden.

Het Wijkteam

U kunt ook contact opnemen met het Wijkteam van de gemeente Katwijk. Dit team biedt een luisterend oor, advies, praktische informatie en sociale ondersteuning. Samen wordt er gezocht naar mogelijkheden en oplossingen.