Rampen en calamiteiten

In Nederland doen we er zoveel mogelijk aan om goed voorbereid te zijn op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, extreem weer of andere bijzondere omstandigheden kunnen vragen om speciale maatregelen. Zorg daarom dat u goed bent voorbereid op noodsituaties.

Bijvoorbeeld door een noodpakket samen te stellen en u te laten informeren over risico’s in je omgeving. Kijk voor meer informatie op de website Hollands Midden Veilig.

Crisiswebsite en zender

Bij een ramp, calamiteiten en noodsituaties gebruikt de gemeente een speciale website om u te informeren. De website van de gemeente wordt dan automatisch doorgelinkt.

RTV West is de tv-zender die u informeert.

NL-alert

Met NL-Alert wordt u via uw telefoon geïnformeerd over een noodsituatie in uw directe omgeving. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen.

Ontvangt u op uw mobiel al berichten? Kijk op de website NL-alert hoe u dit kunt checken.

Burgernet

Burgernet is een netwerk waarmee we samen verdachte personen en/of voertuigen opsporen en vermiste personen terugvinden via de telefoon. Wilt u ook meehelpen uw wijk veiliger maken? Meld u dan aan bij Burgernet

Hoe veilig is uw wijk?

Bent u benieuwd hoe veilig uw wijk is? En wilt u tips om de veiligheid van uw omgeving te vergroten? Kijk dan eens op website Hoe veilig is mijn wijk.

  • Katwijk veilig