NK Tegelwippen

Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 wordt het NK Tegelwippen georganiseerd. Het doel van deze wedstrijd is om zoveel mogelijk tegels in de gemeente te verruilen voor groen. Dit jaar gaat gemeente Katwijk de strijd aan met gemeenten Hillegom, Teylingen en Lisse.

Hoe kan ik meedoen?

Tegels aanmelden

Vervang tegels in uw eigen (gevel)tuin of erf door groen. Geef het aantal tegels dat u 'gewipt' heeft plus een bewijsfoto op en ze worden opgeteld bij de tegelstand. Bedrijven of scholen die hun terrein vergroenen kunnen ook hun 'gewipte' tegels opgeven. Let op: een tegel is 30×30 cm. Alle stenen die kleiner of groter zijn moeten dus worden omgerekend naar dit formaat.

Meld hier uw tegels aan

Tegels inleveren

U kunt uw 'gewipte' tegels op 29 april en 7 oktober gratis inleveren bij de milieustraat. Voor het gratis inleveren geldt een maximum van 15 tuintegels per huishouden.

Waarom tegelwippen?

In Nederland hebben we vaker te maken met hevige regenbuien en langdurige hete periodes. Stenen koelen niet af op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Als we meer tegels vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt onze omgeving meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren en koeler op warme dagen.