Isoleren

Door uw woning beter te isoleren, houdt u de kou buiten en de warmte binnen. Dat bespaart energie en geld. De gemeente Katwijk heeft verschillende subsidies en leningen waar u gebruik van kunt maken als u uw woning wilt isoleren.

Waarom isoleren?

Katwijks Isolatiefonds (KIF)

De subsidie van het KIF is bedoeld voor inwoners met een oudere koopwoning en een laag of middeninkomen. U kunt de subsidie aanvragen tot 3 maanden nadat de isolatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd. Als de isolatiewerkzaamheden nog uitgevoerd moeten worden, kunt u subsidie reserveren.

Subsidie KIF aanvragen

Lokale aanpak isolatie (LAI)

De subsidie van de LAI is bedoeld voor inwoners met een koopwoning met een laag energielabel en een WOZ-waarde onder € 429.300. Via de LAI kunt u uw woning laten isoleren via collectieve inkoop. Als u wilt weten welke isolatie bij uw woning past, kunt u een gratis adviesgesprek met een isolatieadviseur aanvragen. U kunt ook zelf een erkend isolatiebedrijf kiezen en de kosten declareren. 

Subsidie LAI aanvragen

Duurzaamheidslening

Met een duurzaamheidslening kunt u geld lenen om uw woning te verduurzamen. U kunt de lening gebruiken voor verschillende duurzaamheidsmaatregelen, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen of isolatie. De duurzaamheidslening voor particulieren is minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000.

Duurzaamheidslening aanvragen