Tuinklimaatcoach

Tuinklimaatcoaches zijn enthousiaste vrijwilligers die inwoners adviseren over het vergroenen van hun tuin. Wilt u uw tuin vergroenen maar weet u niet waar u moet beginnen? Maak dan een afspraak met een van onze tuinklimaatcoaches.

Afspraak maken tuinklimaatcoach

Wat doet een tuinklimaatcoach?

De tuinklimaatcoach komt op afspraak bij u langs om uw tuin te beoordelen. Samen met de tuinklimaatcoach bekijkt u de mogelijkheden en bespreekt u uw wensen voor uw tuin. De duur van het tuinbezoek is afhankelijk van de grootte van uw tuin. Na afloop maakt de tuinklimaatcoach een kort verslag met advies om uw tuin groener en klimaatbestendiger te maken. Met dit advies kunt u zelf aan de slag.

Tuinklimaatcoach worden

Zet u zich graag in voor een groene omgeving? En wilt u anderen inspireren en enthousiast maken om hun tuin te vergroenen? Word dan ook tuinklimaatcoach.

Aanmelden als tuinklimaatcoach

Vergroenen

Het klimaat verandert en we hebben vaker te maken met hevige regenbuien, extreme hitte en lange periodes van droogte. Door meer groen toe te voegen in onze gemeente, zorgen we dat we hier goed tegen bestand zijn. Groen zorgt ervoor dat regenwater beter in de bodem kan worden opgenomen en houdt het koel op warme dagen. Daarnaast draagt het bij aan een fijne leefomgeving, zowel voor onze inwoners als voor insecten, vogels en andere dieren.