Hof van Rijnsburg

Categorie├źn

  • Woningbouw
  • Rijnsburg

Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen werkt op de locatie van het voormalig garagebedrijf en tankstation Dijksman aan de bouw van 86 appartementen, 1 eengezinswoning en een parkeergarage. Er worden 24 appartementen afgenomen door Dunavie. De overige appartementen zijn onderverdeeld in huur- en koopappartementen.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Oegstgeesterweg en de Tramstraat in Rijnsburg, vlakbij het centrum. Het gebied is 0,65 hectare groot en ligt tussen een basisschool en de Grote Kerk aan de noordzijde en de Remiseflat aan de zuidzijde. Het bouwplan biedt een doorzicht (en looproute) naar de Grote- of Laurentiuskerk. De nieuwe woningen worden gebouwd met een gevarieerde architectuur, die qua uitstraling aansluit op het dorpscentrum en de omliggende bebouwing.

Omgevingsvergunning

Op 24 februari 2021 is de omgevingsvergunning voor Hof van Rijnsburg ontvankelijk verklaard.

Status werkzaamheden

AW Vessies is in 2022 in opdracht van Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen gestart met de werkzaamheden. De voormalige panden zijn gesloopt en het projectgebied is bouwrijp gemaakt. Dat najaar is de bouwkuip ten behoeve van de parkeerkelder gerealiseerd. Eind 2022 is gestart aan de bouw van de parkeerkelder, de appartementen en de eengezinswoning. In juni 2023 is de bouw van de parkeerkelder al ver gevorderd en zijn de wanden van de eerste twee woonlagen al zichtbaar. Naar verwachting worden de eerste appartementen eind tweede kwartaal van 2024 opgeleverd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website Hof van Rijnsburg.