Herziening participatiebeleid

De gemeente Katwijk is een mooie plek om te wonen, te werken en te recreëren. Het mooier en beter maken van onze gemeente kunnen wij niet alleen doen. Daarbij hebben wij uw hulp nodig. Om deze samenwerking te verbeteren, willen we duidelijke afspraken maken. Deze afspraken leggen wij vast in een nieuw participatiebeleid.

Participatie betekent dat inwoners, ondernemers, organisaties en andere betrokkenen kunnen meedenken, meedoen en invloed uitoefenen op wat de gemeente doet. Uw mening telt. Door samen te werken kunnen we het beleid en toekomstplannen van de gemeente goed afstemmen op de wensen en behoeften binnen onze samenleving. In het participatiebeleid leggen we vast hoe we dat doen.

Het bestaande participatiebeleid is opgesteld in 2015. De gemeente wil meer verschillende inwoners, ondernemers en organisaties bereiken. Ook degenen die niet snel uit zichzelf meepraten, meedenken of meedoen. Hiervoor zijn concrete afspraken nodig die aansluiten bij het Katwijk van vandaag en morgen.

Meepraten

Binnenkort organiseren wij bijeenkomsten waar we met u en andere inwoners, ondernemers en organisaties in gesprek gaan over hoe we kunnen samenwerken en welke onderwerpen en thema’s u belangrijk vindt. Bekijk hieronder de persoonlijke uitnodiging van wethouder Sonny Spek.

 

De bijeenkomsten zijn op:

  • Maandag 3 april van 19.30 tot 21.00 uur in De Voorhof (Rijnsburg)
  • Woensdag 5 april van 19.30 tot 21.00 uur in Het Dorpshuis (Valkenburg)
  • Donderdag 6 april van 19.30 tot 21.00 uur in TriPodia (Katwijk)
Aanmelden