Erfgoedplatform

Het Erfgoedplatform is een plek waar organisaties, ondernemers, inwoners en de gemeente informatie en kennis kunnen delen over het erfgoed in Katwijk en samen initiatieven kunnen ontwikkelen.

Hieronder  ziet  u een overzicht  van initiatieven  vanuit het  erfgoedplatform. Klik op een initiatief om hier meer over te weten te komen. U kunt zich ook aansluiten bij een initiatief.

Bijeenkomsten en werkgroepen

Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in het kader van het Erfgoedplatform. Tijdens bijeenkomsten kunt u uw kennis over Katwijks erfgoed delen en samenwerken met anderen om initiatieven rondom erfgoed van de grond te krijgen. U bent van harte welkom!

Er zijn inmiddels twee werkgroepen ontstaan: werkgroep Romeinen en werkgroep Militair Erfgoed.

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten of werkgroepen van het Erfgoedplatform via erfgoed@katwijk.nl.

Deze projecten ontvingen vorig jaar de erfgoedsubsidie:

  • Documentaire Oorlogssporen Vliegveld Valkenburg
  • Oprichting Stichting Limesbezoekerscentrum
  • Instructievideo Museum Het Spinozahuis
  • Verhoogblokjes voor Lichtjes op Oorlogsgraven

Door samenwerking in het Erfgoedplatform kunnen initiatieven elkaar versterken en kan onderling kennisuitwisseling plaatsvinden. Hierbij wordt steeds naar een koppeling gezocht met maatschappelijke doelstellingen op het gebied van samenleving, cultuur, economie, toerisme en omgevingskwaliteit. Zie voor meer informatie ook de erfgoedvisie. Vragen over het erfgoedplatform kunt u stellen via erfgoed@katwijk.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Erfgoedplatform heeft ook een Facebook-pagina die u kunt volgen.