Erfgoedplatform

Het Erfgoedplatform is een plek waar organisaties, ondernemers, inwoners en de gemeente informatie en kennis kunnen delen over het erfgoed in Katwijk en samen initiatieven kunnen ontwikkelen. Op deze pagina leest u meer over de initiatieven van het Erfgoedplatform en hoe u kunt aansluiten.

Bijeenkomsten en werkgroepen

Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in het kader van het Erfgoedplatform. Tijdens bijeenkomsten kunt u uw kennis over Katwijks erfgoed delen en samenwerken met anderen om initiatieven rondom erfgoed van de grond te krijgen. Er zijn inmiddels twee werkgroepen ontstaan: werkgroep Romeinen en werkgroep Militair Erfgoed. Wilt u aansluiten? Meld u zich dan aan via erfgoed@katwijk.nl.

Subsidieregeling Erfgoedplatform

Voor projecten rondom erfgoed in de gemeente Katwijk kunt u subsidie aanvragen via de Subsidieregeling Erfgoedplatform (pdf, 615 KB). U kunt de subsidie jaarlijks aanvragen tussen 15 september en 31 oktober.

Voorwaarden subsidieregeling

De aanvragen worden beoordeeld aan de hand van de scoretabel zoals die is opgenomen in de regeling. De maximale bijdrage bedraagt 50% van de te subsidieren kosten met een maximum van €2.500,-. In totaal is een een bedrag van €10.000,- beschikbaar. Als er meer aanvragen zijn dan dat er aan subsidie beschikbaar is, wordt aan de aanvragen met het hoogste aantal punten subsidie toegekend.

Deze projecten ontvingen in 2022 de erfgoedsubsidie

  • Documentaire Oorlogssporen Vliegveld Valkenburg
  • Oprichting Stichting Limesbezoekerscentrum
  • Instructievideo Museum Het Spinozahuis
  • Verhoogblokjes voor Lichtjes op Oorlogsgraven.
Subsidie Erfgoedplatform aanvragen

Wilt u meer weten over het Erfgoedplatform? Neem dan contact met ons op via erfgoed@katwijk.nl. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom erfgoed in de gemeente Katwijk? Volg het Erfgoedplatform op Facebook of meld u aan voor de nieuwsbrief.