Erfgoedkaart

De Erfgoedkaart is een publiekskaart waar iedereen op kan reageren. Heeft u een verhaal of anekdote, of foto’s en filmpjes die de geschiedenis van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg laten zien? Of mist u erfgoed onderwerpen of locaties waarvan u van mening bent dat deze op de Erfgoedkaart horen te staan? Zet het op de kaart!

Vul hier het formulier in

Erfgoedkaart aanvullen

U kunt de erfgoedkaart aanvullen via het formulier. U kunt in dit formulier ook foto’s toevoegen. Let hierbij wel op dat u een bronvermelding meestuurt en dat de foto’s rechtenvrij zijn. Filmpjes of bestanden die bij elkaar groter dan 10 MB zijn kunt u het beste via onderstaand e-mailadres toesturen.

Wat verstaan we onder erfgoed?

Op de Erfgoedkaart kunnen verhalen gedeeld worden over het erfgoed in de gemeente. Ook bevat de kaart koppelingen naar informatie over het erfgoed. Zo ontstaat inzicht in de geschiedenis van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, en het vele erfgoed onze gemeente rijk is. Het gaat hierbij zowel om materieel, immaterieel, zichtbaar en onzichtbaar erfgoed. Denk hierbij aan historische landschapselementen, voorwerpen, archeologische vondsten, film, foto’s, archieven en monumenten. Maar ook aan niet tastbaar erfgoed zoals verhalen, tradities, dans, muziek en ambachten. Daarnaast staan op de Erfgoedkaart musea, waardevolle gebieden en toeristische routes.

Contact

Heeft u vragen over de Erfgoedkaart? Of heeft u grote bestanden die u op de Erfgoedkaart wilt plaatsen? Mail dan naar erfgoed@katwijk.nl.