Peuteropvang

Peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Spelenderwijs worden zij voorbereid op de basisschool.

Kosten

Voor de peuteropvang betaalt u een vast bedrag per uur, afhankelijk van uw inkomen. Een deel van de kosten krijgt u terug via de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Het aanvragen van de kinderopvangtoeslag regelt u zelf via www.belastingdienst.nl/toeslagen.

Vergoeding van gemeente

Ouders die niet allebei werken of studeren, hebben geen recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. U kunt dan een vergoeding bij de gemeente aanvragen. Doe dit zo snel mogelijk zodat u zeker weet dat u de vergoeding op tijd ontvangt.

  • U vraagt een vergoeding van de gemeente aan door het formulier ‘Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag voor peuteropvang’ in te vullen. De kinderopvangorganisatie heeft dit formulier voor u.
  • U heeft hiervoor ook een inkomensverklaring nodig. Vraag deze aan bij de Belastingdienst.
  • De organisatie handelt uw aanvraag verder af. U hoeft dus niets in te leveren bij de gemeente zelf. Op de factuur die u van de organisatie krijgt, is de subsidie van de gemeente al verrekend. Op uw factuur staat het bedrag dat u na aftrek van de subsidie dient te betalen.

Locaties

U schrijft uw kind in bij de organisaties die peuteropvang aanbieden. Kijk op de websites van de organisaties voor de locaties.

Meer weten over wat u kunt doen als u te weinig geld heeft om kinderopvang te betalen?

De gemeente Katwijk stelt geldplannen beschikbaar aan haar inwoners in verschillende omstandigheden. De geldplannen helpen om meer uit je geld te halen. Er wordt samengewerkt met verschillende organisaties en stichtingen. Bezoek de website Startpunt Geldzaken om te zien bij welke organisatie je terecht kunt. Of voor meer informatie over de verschillende regelingen binnen de gemeente Katwijk. De geldplannen kunnen anoniem worden gebruikt, zodat uw privacy is gewaarborgd.