Peuteropvang

Peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Spelenderwijs worden zij voorbereid op de basisschool.

Kosten

Voor de peuteropvang betaalt u een vast bedrag per uur, afhankelijk van uw inkomen. Een deel van de kosten krijgt u terug via de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Het aanvragen van de kinderopvangtoeslag regelt u zelf via www.belastingdienst.nl/toeslagen.

Vergoeding van gemeente

Ouders die niet allebei werken of studeren, hebben geen recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. U kunt dan een vergoeding bij de gemeente aanvragen. Doe dit zo snel mogelijk zodat u zeker weet dat u de vergoeding op tijd ontvangt.

  • U vraagt een vergoeding van de gemeente aan door het formulier ‘Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag voor peuteropvang’ in te vullen. De kinderopvangorganisatie heeft dit formulier voor u.
  • U heeft hiervoor ook een inkomensverklaring nodig. Vraag deze aan bij de Belastingdienst.
  • De organisatie handelt uw aanvraag verder af. U hoeft dus niets in te leveren bij de gemeente zelf. Op de factuur die u van de organisatie krijgt, is de subsidie van de gemeente al verrekend. Op uw factuur staat het bedrag dat u na aftrek van de subsidie dient te betalen.

Locaties

U schrijft uw kind in bij de organisaties die peuteropvang aanbieden. Kijk op de websites van de organisaties voor de locaties.