Huiselijk geweld

Wordt u regelmatig geslagen of mishandeld? Kunt u zich slecht beheersen? Denkt u dat iemand uit uw omgeving mishandeld wordt? Laat het er niet bij zitten en meld het.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Bijvoorbeeld door gezinsleden, een huisvriend of een ex-relatie. Huiselijk geweld komt vaker voor dan u denkt.

Wat u kunt doen

Bent u slachtoffer? Doe aangifte. Bel de politie in geval van spoed op 1-1-2 en anders op 0900-8844. De politie onderzoekt of er voldoende bewijs is om de dader te vervolgen.

Vermoedt u huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling, of bent u zelf slachtoffer? Bel (anoniem) het Steunpunt Huiselijk Geweld Hollands-Midden.

Het Steunpunt Huiselijk Geweld informeert, adviseert, begeleidt en helpt een definitieve oplossing te vinden.

Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kan helpen. Bij CJG werken de overheid, de politie, het openbaar ministerie en andere hulpverleningsorganisaties samen.  

Deze instanties zijn er om u te helpen, geven antwoord op al uw vragen en zorgen voor opvang van slachtoffers en daders van huiselijk geweld.