Woning kopen of verkopen

De gemeente Katwijk wil voldoende goede woonruimte bieden, maar kampt met een tekort aan woningen. Woningbouwprojecten moeten een oplossing bieden.

Woningen die lang leegstaan omdat de verkoop niet wil vlotten, kunnen met toestemming van de gemeente tijdelijk verhuurd worden.

Woningbouwprojecten in Katwijk

In de gemeente Katwijk worden verschillende nieuwbouwwoningen gebouwd. Om woningzoekenden op de hoogte te houden is er een overzicht gemaakt van alle woningbouwprojecten. In dit overzicht kunt u alle grote en kleine woningbouwprojecten terugvinden.

Inschrijven voor nieuwbouw koopwoningen

Nieuwbouw koopwoningen worden aangeboden in de plaatselijke kranten. In de advertentie staan contactgegevens voor vragen over inschrijf- en toewijzingsregels. U kunt ook bij de makelaars in Katwijk en omstreken langsgaan voor informatie.

Ook online kunt u zich inschrijven voor nieuwbouwprojecten in Katwijk. Op de website van de woningbouwprojecten vindt u inschrijfformulieren en contactgegevens.

Tijdelijke verhuur koopwoningen

Ook in Katwijk kan het soms lang duren voordat een woning wordt verkocht. In sommige gevallen kan tijdelijke verhuur de eigenaren enig financiële hulp bieden. Daarnaast voorkomt u leegstand en wordt de woningmarkt voor tijdelijke verhuur verruimd.

Meer informatie

Starterslening

Bent u 18 jaar of ouder, ingezetene van de gemeente Katwijk en hebt u de afgelopen 3 jaar in Katwijk gewoond? Of bent u 18 jaar of ouder, géén ingezetene van de gemeente Katwijk, maar hebt u van de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar in Katwijk gewoond?
Dan kunt u een starterslening aanvragen.

Blijverslening

De Blijverslening biedt eigenaar-bewoners de mogelijkheid om een eigen woning in Katwijk aan te passen naar een levensloopgeschikte woning. Deze woning is zo gebouwd dat de bewoners erin kunnen blijven wonen als hun levensomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of een beperking.