Woning huren

Wilt u in de gemeente Katwijk een woning huren, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Houd er rekening mee dat u voor sommige huurwoningen aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.

Huren van een particulier of belegger

Particuliere huurwoningen worden aangeboden in de plaatselijke kranten. Gaat het om nieuwbouwhuurwoningen, dan staan in de advertentie de contactgegevens voor vragen over inschrijf- en toewijzingsregels.

U kunt zich ook online inschrijven voor particuliere huurwoningen. Dit kan bij verschillende websites die huurwoningen aanbieden.

Huren van een woningcorporatie

Wilt u een woning huren van een woningcorporatie, dan kunt u zich inschrijven bij Huren in Holland Rijnland. Hier kunt u reageren op sociale huurwoningen in Katwijk en in de gemeenten aangesloten bij de regio Holland Rijnland.

Hier kunt u ook terecht voor het aanbod van sociale huurwoningen in nieuwbouwprojecten.

Huisvestingsvergunning

Hebt u gereageerd op het woningaanbod via woningnethollandrijnland.nl, dan controleert de woningcorporatie of u in aanmerking komt voor de woning. Zij verzorgen ook de huisvestingsvergunning voor u.

Seniorenwoningen

Voor reguliere (zelfstandige) seniorenwoningen kunt u terecht bij:

Speciale seniorenwoningen: via Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)

Wilt u naar een speciale seniorenwoning waar u ook verzorgd wordt?
Dan moet u contact opnemen met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dit is een landelijke organisatie die de aanvragen en indicaties regelt.

Woonurgentie

Heeft u dringend een woning nodig vanwege ernstige (aantoonbare) medische, psychosociale of financiële problemen? Dan kunt u in bepaalde gevallen bij de woningcorporatie woonurgentie aanvragen. Het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland neemt de aanvraag daarna in behandeling. De gemeente heeft geen enkele invloed op de beslissing of u wel of geen woonurgentie toegewezen krijgt.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een urgentieverklaring kunt u op de website van Holland Rijnland vinden.

Meer informatie: