Energiebesparingsactie Valkenburg

De gemeente Katwijk wil in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit betekent dat de fossiele brandstoffen ruimte moeten maken voor duurzame energie. Alle woningen moeten dan aardgasvrij verwarmd kunnen worden.

Om de bewoners van Katwijk te helpen om hun huis te verduurzamen, werkt de gemeente met een wijkgerichte aanpak. In Molenwijk en in Frederiksoord zijn er al veel stappen gemaakt. De komende tijd wil de gemeente zich inzetten voor Valkenburg, door advies op maat te geven.

Warmtefoto's

Bent u benieuwd hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken en hoe u geld kunt besparen op uw energierekening? Laat dan gratis een warmtefoto maken van uw woning. De warmtefoto laat duidelijk zien of uw woning goed geïsoleerd is: u ziet precies waar warmte ontsnapt en waar kou naar binnen sluipt.

Aanmelden kan door uw contactgegevens te mailen naar info.KatwijkEnergieNeutraal@mail.com. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en het volledige woonadres. 

Advies per woningtype

Wanneer alle warmtefoto's zijn gemaakt, worden de meest voorkomende woningtypen bekeken. Per woningtype wordt een advies opgesteld. Dit advies geeft in stappen aan hoe u kunt besparen op uw energiekosten door de kwaliteit en energieprestatie van uw woning te verbeteren. De adviezen worden omgezet in referentierapporten, die worden gepresenteerd op de informatieavond van 18 april.

Maatwerkadvies

U kunt ook een energieadvies op maat aanvragen voor uw eigen woning. Als u de energiescan door een goedgekeurde adviseur laat uitvoeren, kunt u een subsidie van € 250,- aanvragen voor de kosten die u heeft gemaakt.

Informatieavond

Op donderdag 18 april bent u van harte welkom op de informatieavond over energiebesparing en comfortabel wonen. De gemeente organiseert deze avond met de energieambassadeurs en het Duurzaam Bouwloket. Een unieke gelegenheid, want deze avond gaat speciaal over de woningen van Valkenburg.

De informatieavond vindt plaats in Het Dorpshuis. Aanmelden kan door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.