Energieambassadeurs

Katwijk is op weg naar een duurzame gemeente. Dat betekent dat we duurzame energie willen opwekken én het energieverbruik willen verlagen. De gemeente kan dit niet alleen, daarom is er hulp van de Energieambassadeurs van 'Katwijk Energie Neutraal'.

In 2017 is ‘Katwijk Energie Neutraal’ in het leven geroepen door enthousiaste vrijwilligers die inwoners helpen bij het besparen van energie. Sommige energieambassadeurs hebben een technische achtergrond, anderen hebben zelf ervaring met het verduurzamen van hun woning.

Wat doen de energieambassadeurs?

De energieambassadeurs geven informatie over duurzame maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen, maar helpen inwoners ook op weg om die maatregelen uit te voeren. Energieambassadeurs kunnen samen met u uw woning doorlopen, om te kijken waar bespaard en/of verbeterd kan worden. Aan de hand van hun eigen ervaringen kunnen zij u advies geven over duurzame maatregelen. Ook leggen ze uit hoe het met de kosten en eventuele subsidies zit.

Wijkgerichte aanpak

De Energieambassadeurs zijn al in de Molenwijk en Frederiksoord bezig geweest om daar mensen te helpen hun woning duurzaam te maken, zodat ze minder geld kwijt zijn aan gas-, water- en lichtkosten. Bij deze projecten brengen ze gemeente, bedrijven, adviesbureaus en andere betrokken organisaties samen.
In 2019 starten de energieambassadeurs in Valkenburg.