Energieambassadeurs

De Energieambassadeurs van ‘Katwijk Energie Neutraal’ is een groep enthousiaste vrijwilligers die inwoners in de gemeente Katwijk helpen bij het besparen van energie. De Energieambassadeurs weten veel over de technische onderdelen van energiebesparing in huis en hebben vaak zelf ervaring opgedaan met het verduurzamen van hun eigen woning. Ook zijn een aantal energieambassadeurs opgeleid als ‘energiecoach’.

Advies over energiebesparing

De Energieambassadeurs geven informatie over duurzame maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen, maar helpen inwoners ook op weg om die maatregelen in huis en om het huis toe te passen. Energieambassadeurs kunnen samen met u uw woning doorlopen, om te kijken waar bespaard en/of verbeterd kan worden. Ook leggen ze uit hoe het met de kosten en eventuele subsidies zit.

Afspraak maken advies energiebesparing

Gratis Bespaarbox van Katwijk Energie Neutraal aanvragen

De Energieambassadeurs hebben een Bespaarbox samengesteld met o.a. een energiemeter, ledlampen en een douchemaatje. Wilt u een gratis Bespaarbox aanvragen? Vul dan het aanmeldformulier in. Met de bevestigingsmail die u krijgt kunt u uw Bespaarbox ophalen bij Kluswijs in Katwijk.

Aanmeldformulier Bespaarbox

Wijkaanpak energiebesparing

De Energieambassadeurs zijn al in de Molenwijk, Frederiksoord en het centrum van Valkenburg bezig geweest om bewoners te helpen hun woning duurzaam te maken, zodat ze minder geld kwijt zijn aan gas-, water- en lichtkosten. Bij deze projecten brengen ze gemeente, bedrijven, adviesbureaus en andere betrokken organisaties samen.

Op dit moment zijn de Energieambassadeurs bezig met een wijkaanpak in Katwijk Zuid.

Naar het overzicht