Warmteplan

Voor de overstap naar aardgasvrij wonen maakt de gemeente Katwijk een plan om stap voor stap naar een aardgasvrije gemeente te gaan. Officieel heet dit de 'Transitievisie Warmte', maar in de gemeente Katwijk hebben we het over ‘het warmteplan’ voor onze gemeente. Dit plan wordt eind 2021 door de gemeenteraad vastgesteld.

Voor dit warmteplan moeten er 2 belangrijke keuzes gemaakt worden:|

  • Wat worden de nieuwe warmtebronnen in plaats van aardgas om woningen anders te verwarmen?
  • Wanneer kunnen bewoners van welke wijk gebruik gaan maken van een van die andere warmtebronnen?

Voor alle wijken die voor 2030 zullen stoppen met aardgas, wordt dit jaar bekend wat de mogelijke warmtebronnen worden. Voorop staat dat de gekozen warmtebronnen duurzaam, betaalbaar, betrouwbaar en toekomstbestendig zijn.

We stellen het warmteplan samen op met een aantal partijen, zoals de woningcorporatie, de netbeheerder en de energieambassadeurs. Maar ook bewoners kunnen hierover meepraten!

Meedenken over uw aardgasvrije wijk

Online bijeenkomsten

De gemeente nodigt bewoners uit om mee te praten en mee te denken over aardgasvrij wonen. In maart 2021 organiseren we daarom 3 online bijeenkomsten over het warmteplan. Hierin bespreken we hoe we het warmteplan op gaan stellen en kunt u vragen stellen over de duurzame mogelijkheden die er zijn voor uw wijk. Ook kunt u aangeven wat u de belangrijkste uitganspunten vindt als het gaat om het aardgasvrij maken van woningen.

De online bijeenkomsten vinden plaats op de volgende momenten:

  • Voor bewoners en ondernemers in Katwijk aan Zee + Katwijk Noord: woensdag 3 maart, van 19.30 uur tot 21.00 uur
  • Voor bewoners en ondernemers in Valkenburg + Katwijk aan den Rijn: donderdag 4 maart, van 19.30 uur tot 21.00 uur
  • Voor bewoners en ondernemers in Rijnsburg + ’t Heen:  dinsdag 9 maart, van 19.30 uur tot 21.00 uur

Aanmelden

U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden via dit online inschrijfformulier. Na uw aanmelding ontvangt u een link naar de bijeenkomst. Aanmelden kan tot de start van het evenement.

Vanwege corona worden de bijeenkomsten online gehouden. Met een computer of tablet kunt u makkelijk actief deelnemen, vragen stellen en reageren op stellingen. Bent u niet goed bekend met hoe een online bijeenkomst werkt en heeft u vragen over hoe u de bijeenkomsten kan bijwonen? Neem dan contact met ons op.

Voor wie?

Bij de online bijeenkomsten is iedereen welkom die in de desbetreffende wijk een woning of bedrijfspand bezit of een woning of bedrijfspand huurt.

In de wijk Hoornes is al bekend welke collectieve duurzame warmtebron de beste optie is gebleken voor deze wijk. Deze optie wordt op dit moment via het project Hoornes Aardgasvrij uitgewerkt. Tijdens de online bijeenkomsten wordt die specifieke oplossing niet behandeld. U kunt meer informatie vinden over de oplossing voor de Hoornes op www.hoornesaardgasvrij.nl.

Spreekuur

Heeft vragen over het opstellen van het warmteplan? Of heeft u ideeën over de mogelijkheden voor het duurzaam verwarmen van uw wijk? U kunt dan gebruik maken van het wekelijkse spreekuur van de gemeente op donderdagmiddag tussen 15.00 – 16.00 uur. U kunt zich aanmelden voor het spreekuur via energie@katwijk.nl. U kunt uw vragen natuurlijk ook per e-mail stellen.

Meer info

Meer informatie over aardgasvrij wonen vindt u op de pagina Aardgasvrij wonen. U vindt daar ook veelgestelde vragen over aardgasvrij wonen.

Naar het overzicht