Energiebesparing

Categorie├źn

  • Elektriciteit en warmte
  • Klimaatbestendige leefomgeving

In Nederland moeten we in de toekomst anders omgaan met elektriciteit en warmte om steeds beter rekening te houden met het milieu. Bijvoorbeeld door steeds meer energie te gaan besparen en door over te gaan op andere duurzame energiebronnen die stroom en warmte aan onze huizen leveren.

Energie kan je op verschillende manieren besparen. Bijvoorbeeld door uw huis te isoleren en niet meer op gas te koken of te stoken. Maar ook door alle lampen in huis te vervangen door LED-lampen, en door radiatorfolie of een water besparende douchekop te plaatsen. Ook kan je zelf energie opwekken, door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak te plaatsen.

Hulp bij duurzame plannen

Wilt u energie besparen of opwekken in en om uw huis? Kijk dan eens op de website van het Duurzaam Bouwloket. Daar staan handige tips en stappenplannen om uw huis duurzaam te maken. U vindt hier ook verschillende subsidiemogelijkheden waar u gebruik van kunt maken. U kunt ook advies vragen aan een energieambassadeurof een warmtefoto laten maken van uw huis, zodat u precies weet waar u in uw huis het best energie kunt besparen.

Contact

Heeft u vragen over energiebesparing of over subsidiemogelijkheden waarmee u niet bij het Duurzaam Bouwloket terecht kunt? Mail dan naar energie@katwijk.nl.