Wijkaanpak energiebesparing

Via de ‘wijkaanpak’ helpt de gemeente, samen met de Energieambassadeurs en het Duurzaam Bouwloket, bewoners hun woning duurzaam te maken. Zo kunnen bewoners gas-, water- en lichtkosten besparen, hun woning comfortabeler maken, en iets doen voor het milieu. Er is al een wijkaanpak geweest in de Molenwijk, Frederiksoord en het centrum van Valkenburg. Bij deze projecten brengen ze gemeente, bedrijven, adviesbureaus en andere betrokken organisaties samen.

Wijkaanpak Katwijk Zuid

De Energieambassadeurs zijn al in de Molenwijk, Frederiksoord en het centrum van Valkenburg bezig geweest om bewoners te helpen hun woning duurzaam te maken, zodat ze minder geld kwijt zijn aan gas-, water- en lichtkosten. Bij deze projecten brengen ze gemeente, bedrijven, adviesbureaus en andere betrokken organisaties samen.

Op dit moment zijn de Energieambassadeurs bezig met een wijkaanpak in Katwijk Zuid. De resultaten van de energiescans in de wijk en informatie over de wijkaanpak in Katwijk Zuid vindt u op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Webinar energiebesparing terugkijken

Op 6 oktober 2020 werd een webinar georganiseerd waar bewoners vragen konden stellen over energiebesparing in huis en over de resultaten van de adviesrapporten. U kunt de webinar hier terugkijken.

Tool Duurzaam Bouwloket

Wilt u meteen zien welke mogelijkheden specifiek zijn voor uw eigen huis? Vul dan de tool in van het Duurzaam Bouwloket.

U kun de waarden van uw huis invullen en krijgt dan direct een advies.

Naar het overzicht