Wijkaanpak energiebesparing

Categorieën

  • Elektriciteit en warmte
  • Klimaatbestendige leefomgeving

Via de ‘wijkaanpak’ helpt de gemeente, samen met de energiecoaches en het Duurzaam Bouwloket, bewoners hun woning duurzaam te maken. Zo kunnen bewoners gas-, water- en lichtkosten besparen, hun woning comfortabeler maken, en iets doen voor het milieu. Er is al een wijkaanpak geweest in de Molenwijk, Frederiksoord en het centrum van Valkenburg. Bij deze projecten brengen ze gemeente, bedrijven, adviesbureaus en andere betrokken organisaties samen.

Wijkaanpak Katwijk Zuid/Zuid-Oost

De energiecoaches zijn al in de Molenwijk, Frederiksoord en het centrum van Valkenburg bezig geweest om bewoners te helpen hun woning duurzaam te maken, zodat ze minder geld kwijt zijn aan gas-, water- en lichtkosten. Bij deze projecten brengen ze gemeente, bedrijven, adviesbureaus en andere betrokken organisaties samen.

Op dit moment zijn de energiecoaches bezig met een wijkaanpak in Katwijk Zuid/Zuid-Oost. De resultaten van de energiescans in de wijk en informatie over de wijkaanpak in Katwijk Zuid/Zuid-Oost vindt u op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Tool Duurzaam Bouwloket

Wilt u meteen zien welke mogelijkheden specifiek zijn voor uw eigen huis? Vul dan de tool in van het Duurzaam Bouwloket.

U kun de waarden van uw huis invullen en krijgt dan direct een advies.