Vervanging riolering en bestrating Vogelenbuurt fase 2

Categorie├źn

  • Woonomgeving
  • Katwijk aan Zee

De riolering in de Zwaluwstraat, Valklaan, Haviklaan en Tortellaan wordt vernieuwd en waar nodig ook de huisaansluitingen tot aan de erfgrens. De straten en stoepen worden opnieuw bestraat met de bestaande stenen en stoeptegels.

Naast het geplande onderhoud aan de riolering en bestrating is er ook geld beschikbaar voor kleine aanpassingen in de buitenruimte. Samen met buurtbewoners uit de Zwaluwstraat, de Valklaan, de Haviklaan en de Tortellaan is er in augustus 2017 een voorlopig ontwerp gemaakt.

Voorlopig definitie ontwerp

Een aantal opmerkingen die deze avond zijn gemaakt, zijn verwerkt in het voorlopig ontwerp. Met de aanwezigen is besloten om:

  • Eenrichtingsverkeer in de Haviklaan en Tortellaan toe te passen, omdat het in die straten lastig is om te parkeren. Bewoners uit de Valklaan en de Zwaluwstraat willen geen eenrichtingsverkeer. Daar blijft inrijden aan 2 kanten mogelijk.
  • Het rioolstelsel van de koopwoningen Zwaluwstraat op het gemeentelijk riool aan te sluiten. Alle bewoners uit de Zwaluwstraat zijn ge├»nformeerd.
  • De parkeersituatie in de Zwaluwstraat niet te veranderen. Er komen geen parkeervakken grenzend aan de achterzijde van de Eksterstraat.

Na de inloopavond zijn er geen reacties binnengekomen op het voorlopig ontwerp. Het ontwerp is nu een voorlopig definitief ontwerp.