Verbouwing gemeentehuis

Voor de huisvesting van de ambtenaren onder één dak moet het gemeentehuis worden verbouwd. De afgelopen maanden heeft de gemeente samen met de BAM de voorbereidingen hiervoor getroffen. Vanaf 15 april wordt het gebouw vrijwel geheel afgesloten en starten de verbouwingswerkzaamheden.

Wat merkt de bezoeker

Er komt een ‘beperkte’ uitbouw aan de vleugel tegenover het monumentale gedeelte van het gemeentehuis op de begane grond. De klantcontacten worden verplaatst naar deze vleugel. Het plein wordt opnieuw ingericht en de hoofdentree naar de klantcontacten komt op straatniveau. Er komt ook een extra ingang voor bezoekers nabij de parkeergarage. Dit alles geeft een verbetering van bereikbaarheid, ook voor minder validen en een verbetering in de dienstverlening.

De verbouwing van het gemeentehuis is in volle gang. Vanaf 15 april worden er bouwhekken geplaatst aan de Kon. Julianalaan en is de hoofdingang afgesloten. Bezoekers met een afspraak kunnen dan terecht in het gemeentehuis via de tijdelijke ingang aan de Willem de Zwijgerlaan.

Er is bewegwijzering aangebracht. De tijdelijke entree is voorzien van een hellingbaan en er zijn twee minder validen parkeerplaatsen aanwezig. Tijdens de verbouwing blijft de parkeergarage grotendeels in gebruik.

Planning

De planning van de verbouwing loopt van april t/m december 2020. Na de verbouwing verhuizen de medewerkers weer terug van het Heerenhuys naar het gemeentehuis en vinden alle publieks- en kantoorfuncties vanuit het gemeentehuis plaats.

Naar het overzicht