Bedenk jij de naam voor het nieuwe dorp op vliegkamp Valkenburg?

Katwijk zoekt een definitieve naam voor het nieuwe dorp dat zal ontstaan op het voormalig marinevliegkamp Valkenburg. T/m 18 september kun je ideeën insturen voor die nieuwe naam. De bedenker van de winnende naam krijgt naast alle eer, een cadeaubon ter waarde van honderd euro

Een naam uit verleden, heden of toekomst

De gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf vinden het belangrijk dat de nieuwe naam past bij het verleden en/of de toekomst van het gebied. Dit wordt een groene, duurzame en innovatieve omgeving voor wonen, werken en recreatie. Maar de vele historische kenmerken zullen zichtbaar blijven en vertellen het verhaal van het gebied. Deze plek ontwikkelde zich al vanaf de prehistorie, kreeg buitenplaatsen, boerderijen en bollenvelden en veranderde groots vóór de Tweede Wereldoorlog toen er een vliegveld werd aangelegd. De geest van deze bijzondere locatie is de basis voor het nieuwe dorp. Hier (pdf, 18,53 MB) vind je een interessante beschrijving van de geschiedenis van het voormalig vliegkamp en omgeving.

Stemronde

Met alle inspiratie gaat de gemeente aan de slag. Het college van B&W kiest maximaal drie mogelijke namen. Op één van die drie namen kun je vervolgens jouw stem uitbrengen tijdens de digitale stemronde tussen 12 en 22 oktober. Op basis van de uitslag van de stemronde kiest het college van B&W de definitieve nieuwe naam. Ben jij de bedenker van de uiteindelijk gekozen naam? Dan belonen we jouw creativiteit met een dinerbon tijdens een prijsuitreiking. Als de winnende naam door meerdere personen is voorgesteld, dan volgt een loting om te komen tot maximaal drie winnaars.

Voorwaarden aan de naam

De naam mag niet meer dan 24 tekens bevatten, bij voorkeur zonder afkortingen en mag niet kwetsend of raar zijn. Goed om te weten: de vijf bestaande wijken van Katwijk heten Valkenburg, Katwijk aan Zee, Katwijk Noord, Katwijk aan den Rijn en Rijnsburg. Het nieuwe dorp wordt officieel de zesde wijk binnen de gemeente. Stuur jouw ideeën vóór 19 september in met onderstaand formulier.

Vul hier uw naamsuggestie in