Katwijk Onderweg

In 2020 werkt de gemeente aan een betere bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid. We voeren hiervoor een groot aantal werkzaamheden uit.

Oversteek fietsers Zeeweg Oost verplaatst naar rotonde

Vanwege de werkzaamheden aan de fietstunnel bij de Zeeweg kunnen fietsers en voetgangers de Zeeweg Oost alleen oversteken bij de rotonde aan de Koningin Julianalaan. De oversteek bij het Waterloopje is verwijderd en de oversteek bij het Roversbrugpad kan niet meer door doorgaand verkeer gebruikt worden. Het Roversbrugpad blijft alleen open voor direct aanwonenden. Doorgaand verkeer rijdt vast op de afsluiting. Let daarom goed op de omleidingsborden en rij niet langs de afzettingen. Dit levert gevaarlijke situaties op voor uzelf en mede-weggebruikers.

Doorgang werkzaamheden tijdens coronacrisis

Tijdens de coronacrisis is er hard doorgewerkt aan projecten als de Rijnstraat, Biltlaan en Zeeweg. Wethouder Rien Nagtegaal informeert ons in onderstaande video.

Geplande werkzaamheden

Voor de Rijnstraat betekent dit dat er een 30km/u zone wordt ingesteld om zo de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren. De Biltlaan wordt opnieuw ingericht met dubbelzijdige fietspaden aan de oostkant en een nieuwe groenstructuur. De vernieuwing van de Koningin Julianabrug, deze krijgt een 3 meter brede ecostrook. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd voor de introductie van R-net: onder de Zeeweg komt een fiets/voetgangerstunnel die de huidige oversteek bij het Waterloopje vervangt. Er komen nieuwe bushaltes en de rotonde Rijnsoever wordt aangepast.  

Fase 1: 23 maart t/m 31 mei

Biltlaan-Noord afgesloten voor al het verkeer. Klik voor omleidingen.

Fase 2: 1 juni t/m 6 juli

Eenrichtingsverkeer in de richting De Krom.

Meer informatie over herinrichting van de Biltlaan - Noord vind je in de brochure (pdf, 1,84 MB).

Planning wegwerkzaamheden 2020

Scroll de tabel om meer te zien
Wanneer Locatie Werk
Januari t/m mei Herinrichting Rijnstraat 30 km/u zone en groen aanleg
Maart t/m juli Herinrichting Biltlaan aanleg van een dubbelzijdig fietspad aan de noordoost zijde, uitvoeren groot onderhoud en R-net maatregelen, nieuwe groenstrook
23 maart t/m 31 mei Herinrichting Biltlaan fase 1 - Biltlaan afgesloten voor al het verkeer.
1 juni t/m 6 juli Herinrichting Biltlaan fase 2 - eenrichtingsverkeer, in richting De Krom
September t/m maart Vernieuwen Koningin Julianabrug vervangen en verbreden van de brug, nieuwe indeling van het wegdek, aanleg 3 meter brede ecologische strook, herinrichten fiets-/voetonderdoorgang
Juni t/m december Fietstunnel Zeeweg het aanleggen van een fietstunnel
     

Meer informatie?

Handige links met meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen;

Schade of overlast in de openbare ruimte? Meld het in Fixi.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de Rijnlandroute en R-net van Katwijk? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief:

Naar het overzicht