Katwijk Onderweg

In 2020 werkt de gemeente aan een betere bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid. We voeren hiervoor een groot aantal werkzaamheden uit.

De Rijnstraat is ingericht als 30 km/uur zone. En ook de Biltlaan is opnieuw ingericht met dubbelzijdige fietspaden aan de oostkant en een nieuwe groenstructuur. De Koningin Julianabrug wordt vernieuwd, deze krijgt onder andere een 3 meter brede ecostrook. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd voor de introductie van R-net (link naar projectpagina HOV): onder de Zeeweg (link naar nieuwe projectpagina) komt een fiets/voetgangerstunneltje die de oversteek bij het Waterloopje vervangt, er komen nieuwe bushaltes en de rotonde Rijnsoever wordt aangepast.

Rijnstraat

Het werk aan de Rijnstraat is grotendeels klaar. Momenteel vinden nog afrondende werkzaamheden plaats, en de streetprint wordt aangebracht.

Meer informatie vindt u hier.

Biltlaan

De nieuwe inrichting van de Biltlaan-Noord, tussen de Helmbergweg en de rotonde De Krom, is grotendeels klaar. De weg is op 3 juli weer opengegaan voor al het verkeer. De komende tijd vinden nog afrondende werkzaamheden plaats. Het groen wordt in het najaar geplant.

Meer informatie over de herinrichting van de Biltlaan vindt u hier.

Fietstunnel Zeeweg-Oost

Onder de Zeeweg, ter hoogte van het Waterloopje, wordt gewerkt aan de aanleg van een fiets-/voetgangerstunneltje. Deze tunnel vervangt de voormalige oversteek bij het Waterloopjes. Deze tunnel is één van de maatregelen die genomen wordt voor de komst van R-net.

Het ondergrondse deel van de tunnel is aangelegd. Tot eind november wordt er nog gewerkt aan de toeritten van de tunnel. De Zeeweg is open voor autoverkeer; fietsers en voetgangers worden tot de oplevering van de tunnel omgeleid (link naar omleidingen). Fietsers en voetgangers kunnen dit deel van de Zeeweg alleen oversteken bij de rotonde bij de Kon. Julianalaan. De oversteek bij het Waterloopje is verwijderd en de oversteek bij het Roversbrugpad kan niet meer door doorgaand verkeer gebruikt worden. Het Roversbrugpad blijft alleen open voor direct aanwonenden.

Meer informatie over de fietstunnel vindt u hier.

Vernieuwen Koningin Julianabrug

Tussen 31 augustus en 15 maart is de Kon. Julianabrug afgesloten voor al het verkeer. In die periode wordt gewerkt aan de vernieuwing van de brug. De brug krijgt dubbele rijbanen voor auto’s, een vrijliggend tweerichtingen fietspad aan de oostzijde, een voetpad aan beide kanten en een drie meter brede ecostrook. Ook de onderdoorgang voor voetgangers en fietsers wordt aangepast en sociaal veiliger gemaakt.

Tijdens het werk aan de brug worden omleidingen ingesteld voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Ook het openbaar vervoer rijdt anders en maakt gebruik van tijdelijke haltes. Voor voetgangers komt een tijdelijk veerpontje aan de oostkant van de brug.

Meer informatie over de vernieuwing van de Kon. Julianabrug en de geplande omleidingen vindt u hier.

Omleidingen

Op dit moment gelden de volgende omleidingen:

Fietsomleiding Zeeweg tot 1 december 2020

Omleiding Koningin Julianabrug geldig vanaf 31 augustus 2020.

Meer informatie?

Handige links met meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen;

Schade of overlast in de openbare ruimte? Meld het in Fixi.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de RijnlandRoute en R-net van Katwijk? Meldt u dan aan voor de digitale nieuwsbrief:

Naar het overzicht