Katwijk Onderweg

Categorieën

  • Woonomgeving
  • Bereikbaarheid
  • Katwijk Onderweg
  • Katwijk Noord
  • Katwijk aan den Rijn

In 2020 en de eerste helft van 2021 werkt de gemeente aan een betere bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid. We voeren hiervoor een groot aantal werkzaamheden uit. Deze werkzaamheden zijn deels ten behoeve van de introductie van R-net.

Fietstunnel Zeeweg-Oost

Onder de Zeeweg, ter hoogte van het Waterloopje, is de nieuwe fiets-/voetgangerstunneltje Waterloopje aangelegd. Deze tunnel vervangt de voormalige oversteek bij het Waterloopje. Deze tunnel is één van de maatregelen die genomen wordt voor de komst van R-net. Ook is een busstrook aangelegd op de Kon. Julianalaan en zijn R-net bushaltes aangelegd. De fietstunnel is op 16 december geopend. Er worden begin 2021 nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Bekijk hier de video van de opening. 

Meer informatie over de fietstunnel.

Vernieuwen Koningin Julianabrug

De Koningin Julianabrug wordt vernieuwd. Tussen 31 augustus en 7 mei 2021 is de Kon. Julianabrug afgesloten voor al het verkeer.

Inmiddels is het werk afgerond, en zijn alle rijbanen weer beschikbaar. Op vrijdag 9 juli is de officiële opening van de brug.

  • Meer informatie

Biltlaan

De nieuwe inrichting van de Biltlaan-Noord, tussen de Helmbergweg en de rotonde De Krom, is klaar. 

Meer informatie over de herinrichting van de Biltlaan.

Editie 4
Terugkijk op het project en een vooruiblik op wat er nog komen gaat.

Editie 3
De verkeersmaatregelen worden gedeeltelijk versoepeld. 's Avonds, 's nachts en op zondag is de Binnensluis weer in twee richtingen te gebruiken.

Editie 2
Waarom hebben we een eenrichtingsring ingesteld tijdens de werkzaamheden aan de Julianabrug die maandag starten. Het antwoord op die vraag én meer zie je in dit tweede Verkeersjournaal.

Editie 1
De Koningin Julianabrug wordt vernieuwd. Dat heeft gevolgen voor de verkeerssituatie. We houden je op de hoogte met het Verkeersjournaal. Wethouder Rien Nagtegaal licht de werkzaamheden toe.

Meer informatie?

Handige links met meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen;

Schade of overlast in de openbare ruimte? Meld het in Fixi.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de RijnlandRoute en R-net van Katwijk? Meldt u dan aan voor de digitale nieuwsbrief: