Katwijk Onderweg

In 2020 werkt de gemeente aan een betere bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid. We voeren hiervoor een groot aantal werkzaamheden uit. Deze werkzaamheden zijn deels ten behoeve van de introductie van R-net.

Fietstunnel Zeeweg-Oost

Onder de Zeeweg, ter hoogte van het Waterloopje, wordt gewerkt aan de aanleg van een fiets-/voetgangerstunneltje. Deze tunnel vervangt de voormalige oversteek bij het Waterloopjes. Deze tunnel is één van de maatregelen die genomen wordt voor de komst van R-net. Ook wordt een busstrook aangelegd op de Kon. Julianalaan en worden R-net bushaltes aangelegd. De werkzaamheden duren tot december.

Meer informatie over de fietstunnel.

Vernieuwen Koningin Julianabrug

De Koningin Julianabrug wordt vernieuwd. Tussen 31 augustus en 15 maart is de Kon. Julianabrug afgesloten voor al het verkeer.

Tijdens het werk aan de brug worden omleidingen ingesteld voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Ook het openbaar vervoer rijdt anders en maakt gebruik van tijdelijke haltes. Voor voetgangers komt een tijdelijk veerpontje aan de oostkant van de brug.

Meer informatie over de vernieuwing van de Kon. Julianabrug vindt u hier en in de brochure (pdf, 1,89 MB).

Vragen over maatregelen bij Julianabrug

Biltlaan

De nieuwe inrichting van de Biltlaan-Noord, tussen de Helmbergweg en de rotonde De Krom, is grotendeels klaar. De weg is op 3 juli weer opengegaan voor al het verkeer. De komende tijd vinden nog afrondende werkzaamheden plaats. Het groen wordt in het najaar geplant.

Meer informatie over de herinrichting van de Biltlaan.

Omleidingen

Op dit moment gelden de volgende omleidingen:

Omleiding Zeeweg tot 31 augustus en na 11 oktober

Omleiding Koningin Julianabrug geldig vanaf 31 augustus 2020

Meer informatie?

Handige links met meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen;

Schade of overlast in de openbare ruimte? Meld het in Fixi.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de RijnlandRoute en R-net van Katwijk? Meldt u dan aan voor de digitale nieuwsbrief:

Naar het overzicht