Initiatief Duinvallei

Categorieën

 • Woonomgeving
 • Katwijk aan den Rijn

In 2017 is project Duinvallei gestart: inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen konden hun innovatieve, duurzame en creatieve ideeën indienen voor de tijdelijke invulling van het braakliggende gebied Duinvallei.

Initiatieven

De initiatieven die een plek hebben gekregen in Duinvallei zijn:

 • De Groene Vallei
 • Muziek & Sport
 • Zanderijtuinders 2.0
 • Bijenstal
 • Tiny house
 • Dune Valley Gym
 • Energie-objecten
 • Innovatieve stadslandbouw
 • Kleine Duinvallei

Meer weten over de initiatieven? Kijk dan op:

Planning

In 2018 zal Duinvallei alle initiatieven letterlijk de ruimte gaan bieden, voor een periode van 10 jaar.

Om het gebied startklaar te maken voor de initiatiefnemers en toekomstige gebruikers en bezoekers is Campri Vastgoed B.V. begonnen om de grond in het gebied gebruiksklaar te maken. Vervolgens gaat de gemeente de fietsbrug over de Zandsloot plaatsen en een duurzaam fietspad en voetpad vanaf de N206 aanleggen. Naast het pad komen duurzame lichtmasten te staan.

Grond in orde maken

De grond in het gebied ligt vol met grondhopen en is op sommige plekken drassig. Om dit op te lossen gaat een aannemer in opdracht van Campri het gebied ophogen met 35.000 kub overtollige aarde die er nu ligt. Ook komt langs de N206-kant een aarden groenwal om een beschutte Duinvallei te creëren.
De grondwerkzaamheden starten begin januari en zijn naar verwachting eind februari 2018 klaar (tenzij het langdurig gaat vriezen).

Fietsbrug

Haasnoot Bruggen gaat halverwege maart een vaste fietsbrug plaatsen over de Zandsloot. De brug heeft dezelfde doorvaarthoogte als de andere bruggen in de Zanderij, namelijk 1,20 meter.

Duurzaam fietspad en voetpad

Van de Zilverschoon/het Akkerklokje tot aan de N206 gaat Dura Vermeer een fietspad en voetpad aanleggen:
Normaal ligt onder het asfalt een basislaag van puin. In dit geval wordt er in de grond zelf een speciaal middel toegevoegd waardoor een net zo stevige basis laag ontstaat. De aanvoer van vele tonnen puin met vrachtwagens is dan niet nodig. Op deze basislaag kan een dunnere asfaltlaag gelegd worden. Het asfalt is gemaakt van recyclebaar materiaal.
Het fiets- en voetpad worden in de laatste 2 weken van maart aangelegd (nadat de fietsbrug over de Zandsloot is geplaatst).

LED-lichtmasten op zonne-energie

Naast het fiets- en voetpad komen 8 lichtmasten te staan van gerecycled materiaal. De lichtmasten worden niet aangesloten op het lichtnet maar krijgen elektriciteit via zonnepanelen in de mast.

Blijf op de hoogte

Bekijk meer informatie op de website van Initiatief Duinvallei.

Op de Facebookpagina volgt u ook alle ontwikkelingen en kunt u in contact komen met andere initiatiefnemers.