Fietstunnel Zeeweg

Categorieën

  • Katwijk Onderweg
  • Katwijk aan den Rijn

De huidige fiets-/voetgangersoversteek over de Zeeweg ter hoogte van het Waterloopje is vervangen door een tunnel. Dit is één van de maatregelen die genomen wordt voor de start van de dienstregeling van R-net. Het ondergronds brengen van de oversteek is nodig om het verkeer op de Zeeweg beter te laten doorstromen, en is beter voor de verkeersveiligheid.

R-net maatregelen

Behalve de fietstunnel zijn er bij de Zeeweg en de Koningin Julianalaan een aantal R-net haltes met bijbehorende fietsenstallingen en een busstrook op de Koningin Julianalaan tussen de rotonde Industrieweg en de Zeeweg aangelegd. Kijk hier voor informatie over alle R-net maatregelen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor de aanleg van de fietstunnel is onherroepelijk.

Realisatie

De tunnel is aangelegd en op 16 december 2020 in gebruik genomen. Bekijk hier het filmpje van de opening. De beplanting rond de tunnel is inmiddels aangebracht. Hiervoor is in overleg met de omgeving een ontwerp gemaakt met bomen, struiken en grassen. Ook is er overhangende beplanting langs de open tunnelwanden geplant. Voor de betegeling van de binnenwanden wordt een ontwerp gemaakt.