Aantrekkelijk centrum Katwijk

Categorie├źn

  • Woonomgeving
  • Katwijk aan Zee

Het centrum van Katwijk aan Zee staat sinds 16 april te boek als voetgangersgebied. Het nieuwe centrum biedt veel ruimte aan wandelend en winkelend publiek.

In de Princestraat en op het Andreasplein is ruimte ontstaan voor eilandterrassen. Daarom mag niet meer iedereen met de auto het centrum inrijden. Bij de Voorstraat en Badstraat komt midden in de weg een beweegbare paal (poller). Van maandag t/m zaterdag tussen 7.00 - 12.00 uur staan deze pollers naar beneden. Iedereen met de een auto kan het gebied inrijden om te laden en lossen. 

Aanvraag ontheffing

U vraagt in principe een ontheffing voor altijd aan. Wilt u een ontheffing aanvragen om andere redenen of een tijdelijke ontheffing, dan zal de gemeente deze aanvraag op basis van het beleid toetsen.

Katwijk Zeezijde stelt bedrijveninvesteringszone (BIZ) op

Katwijk Zeezijde wil het winkelgebied professionaliseren. Hiervoor is een BIZ (bedrijveninvesteringszone) opgesteld. Een BIZ biedt de ondernemers in het gebied middelen om het economisch klimaat in het gebied te versterken. In het BIZ-plan (pdf, 834 KB) staat welke ambities er voor het winkelgebied zijn en waaraan de Winkeliersvereniging de komende jaren geld wil gaan uitgeven. Het is de bedoeling het BIZ dit jaar (2021) te starten.