Gemeentelijke vrijwilligersprijs

Ook in 2013 zullen de vrijwilligersprijzen uitgereikt gaan worden. De gemeente heeft het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Katwijk gevraagd om dit jaar dit bijzondere evenement te organiseren. De voorbereidingen zijn van start gegaan.

Het zal er dit jaar anders uit gaan zien. Vanaf september kunt u bijzondere vrijwilligers of projecten voordragen. De prijzen die uitgereikt worden zijn:

  • vrijwilliger van het jaar met de leeftijd onder 25 jaar
  • vrijwilliger van het jaar met de leeftijd 26 tot 55 jaar
  • vrijwilliger van het jaar met de leeftijd 55 plus en
  • een vrijwilligersorganisatie met een nieuw innoverend initiatief/project.

MaS-award

De prijs die VIP Katwijk al jaarlijks uitreikte was de MaS Award: de prijs voor de leukste maatschappelijke stage van de gemeente . Deze Award blijft bestaan. Nominaties voor deze Award komen vanuit de leerlingen van het Katwijkse voortgezet onderwijs. Alle nominaties die binnenkomen gaan langs een deskundige jury. Op dit moment zijn de voorbereidingen hiervan in volle gang. Zodra hier meer informatie over bekend is, vindt u deze op de website van VIP Katwijk. Inclusief het voorstellen van de jury.

Wie verdient een vrijwilligersprijs?

Als iemand vrijwillig sociaal-maatschappelijk actief is en zijn of haar inspanningen herkenbaar en belangrijk zijn voor een vrijwilligersorganisatie of de maatschappij, kan hij of zij genomineerd worden voor een vrijwilligersprijs.

Aanvragen/voordragen

Iedereen kan een kandidaat voordragen. Informatie over het voordragen van kandidaten wordt verstrekt met actuele vooraankondigingen waarbij een oproep wordt gedaan om binnen een bepaalde termijn te reageren. Dit jaar kunt u vanaf eind augustus en gedurende de hele maand september mensen en organisaties nomineren. De uitreiking vindt plaats in december 2013. Hoe en wanneer u kunt stemmen, hoort u binnenkort.

Meer informatie

De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst, die meestal in het tweede halfjaar is. Informatie over de voordracht, nominaties en de vrijwilligersbijeenkomst in het lopende jaar vindt u op de website van het VIP: