Schoonste Strand Verkiezing

De jaarlijkse verkiezing voor het schoonste strand is gestart. Duizenden strandliefhebbers kunnen stemmen op hun favoriete, schoonste strand in Nederland. U kunt natuurlijk ook stemmen op het Katwijkse strand!

Doe mee en maak onder andere kans op een heerlijk weekend weg aan het schoonste strand van Nederland. Stemmen kan t/m 20 augustus op Supporter van Schoon.

Win een weekend aan zee

Ook dit jaar geeft de organisatie, stichting Nederland Schoon, weer mooie prijzen weg onder alle stemmers in Nederland. Zo wordt er een heerlijk weekend weg voor 2 personen op het schoonste strand van Nederland verloot. Ook geven zij iedere dag 2 unieke 'Wat een schoonheid!'-strandlakens weg onder alle landelijke stemmers.

Alvast aan de slag?

kan in Katwijk  heel makkelijk met de strandafvalzakjes en zakasbakjes die bij elk strandpaviljoen te verkrijgen zijn. Ook zet Katwijk regelmatig beachbusters in. Zij vragen strandgangers op een leuke manier om het strand netjes achter te laten. Op de website van Supporter van Schoon staan nog meer tips voor een schoon strand:

Schoonmaakacties

De gemeente ondersteunt jaarlijks diverse schoonmaakacties op het strand, waaronder Grondstofjutters,  Juttersgeluk en de Boskalis Cleanup tour. Verschillende Katwijkse scholen doen mee aan schoonmaakacties op het strand en krijgen daarvoor schoonmaakmaterialen van de gemeente.